figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 07 sierpnia 2017

Halibut w sosie bazyliowym

IMG_1212

 

1 filet z halibuta

sól, pieprz

2 łyżki posiekanych listków bazylii

100 ml śmietany 30%

1 szalotka

1 łyżka masła

1 łyżka mąki

sok z połowy cytryny

skórka otarta z cytryny

 

Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Szalotkę pokroić, zeszklić na maśle.

Do cebuli dodać mąkę, przesmażyć chwilę. Zasmażkę rozprowadzić 100 ml wody, dodać śmietanę,  bazylię, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku.

Rybę ugotować na parze.

Gotową rybę położyć na talerzu i polać sosem.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 07 sierpnia 2017 13:00

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Megii013 napisał(a) z 194.107.18.* komentarz datowany na 2017/08/09 01:33:32:

    Pysznie to wygląda))

  • insanebear napisał(a) komentarz datowany na 2017/08/09 11:51:26:

    Wygląda świetnie :) Do gotowania na parze masz jakieś urządzenie czy w zwykłym garnku?

  • figmara napisał(a) komentarz datowany na 2017/08/09 19:52:40:

    Dziękuję. :) Używam zwykły garnek do gotowania na parze, bez żądnych udziwnień. Rybę układam tylko na papierze do pieczenia. Pozdrawiam :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl