figowe smaki

Wpis

wtorek, 01 sierpnia 2017

Krem z kalafiora z kurkami

IMG_1198

 

 

0,5 kalafiora

1 marchew

1 łodyga selera naciowego

biała część pora

1 duży ziemniak

100 ml śmietany 30%

1-1,5 l wody

150 g małych kurek

1 szalotka

1 łyżka masła klarowanego

sól, pieprz, gałka muszkatołowa

 

Kurki opłukać, osuszyć.

Szalotkę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym  maśle, dodać kurki i smażyć je ok. 10 min.

Ziemniak i marchew obrać, opłukać i pokroić w kostkę.

Por i seler także pokroić.

Kalafior podzielić na mniejsze różyczki.

Warzywa wrzucić do gotującej się, osolonej wody i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować, dodać śmietankę,  doprawić  do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Do gotowej zupy dodać uduszone kurki.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 01 sierpnia 2017 14:45

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl