figowe smaki

Wpis

wtorek, 26 września 2017

Zupa z rukoli i ziemniaków z fasolą Jaś

IMG_1283

100 g rukoli

4 ziemniaki

0,5 cebuli

2 ząbki czosnku

biała część pora

sól, pieprz, gałka muszkatołowa

olej

ugotowana fasola "Jaś"

 

Obrane ziemniaki pokroić.

Por, cebulę, czosnek pokroić.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, czosnek i por, a następnie dodać ziemniaki i 0,5 l wody lub bulionu warzywnego.

Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodać rukolę i chwilę ją gotować.

Zupę zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Zupę podawać z ugotowaną fasolą "Jaś"

 

 

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 26 września 2017 10:30

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl