figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 30 października 2017

Barszcz z uszkami z nadzieniem z fasoli

IMG_1412

 

 

1 marchew

1 pietruszka

biała cześć pora

kawałek selera

2 ziemniaki

0,5 l zakwasu z buraków

1 szalotka

1 łyżka oleju

1 łyżka przecieru pomidorowego

100 ml śmietanki  30%

sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

 

Uszka z nadzieniem fasolowym:

mąka, gorąca woda, sól

1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

1 szalotka

2 łyżki oleju

sól, pieprz, chili, cząber

 

Szalotkę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

Warzywa obrać, opłukać, pokroić.

Warzywa ugotować w 0,5 l  osolonej wody. Dodać pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.

Kiedy warzywa będą miękkie do zupy dolać kwas buraczany, dodać przecier pomidorowy i cebulkę przesmażoną na oleju.

Do gotowej zupy dodać śmietankę i uszka.

 

Fasolę zblendować na gładką masę, dodać do niej szalotkę przesmażoną na oleju, sól, pieprz, chili i cząber.

Z mąki, gorącej wody i soli zarobić ciasto na pierogi.

Ciasto cienko rozwałkować i  wykroić  z niego małe krążki.

Masą z fasoli napełniać pierożki.

Pierożki ugotować w osolonej wodzie i dodać do barszczu.

 

 

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 30 października 2017 16:51

Komentarze

Dodaj komentarz

  • remont.biz.pl napisał(a) komentarz datowany na 2017/11/02 22:49:52:

    Muszę wypróbować :-) wygląda świetnie

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl