figowe smaki

Wpis

wtorek, 17 października 2017

Chipsy marchewkowe z rozmarynem

IMG_1349

 

2 marchewki

sól

rozmaryn

1 łyżka oleju ryżowego

 

Piekarnik rozgrzać do temp. 150 C.

Marchew obrać, opłukać i pokroić cienko wzdłuż. Najlepiej do tego celu użyć obieraczki do warzyw.

Marchew wymieszać z solą, rozmarynem i olejem, a następnie ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem.

Blaszkę z marchwią włożyć do pieca na około 10 min. Po tym czasie wyłączyć ogrzewanie, zostawić w piekarniku nawiew i poczekać aż marchew wyschnie.

Przez cały czas należy kontrolować czy marchew nie brązowieje.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 17 października 2017 10:04

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl