figowe smaki

Wpis

wtorek, 03 października 2017

Kurki z bakłażanem

IMG_1309

 

 

1 mały bakłażan

200 g kurek

1 cebula

1 ząbek czosnku

olej do smażenia

tymianek

 

Kurki opłukać.

Cebulę pokroić, zeszklić ją na rozgrzanym oleju, dodać kurki i smażyć je 10-15 min.

Kurki doprawić do smaku solą i pieprzem.

Bakłażan pokroić w kostkę, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól i pieprz.

Bakłażan wymieszać z kurkami i listkami tymianku. Chwilę razem wszystko smażyć.

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 03 października 2017 08:23

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl