figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 23 października 2017

Tarta z ciasta francuskiego z kalafiorem, szpinakiem i fetą

IMG_1389

 

 

kilka różyczek kalafiora

200 g szpinaku baby

2 ząbki czosnku

100 g fety

2 łyżki utartego grana padano

sól, pieprz

2 łyżki klarowanego masła

1 arkusz ciasta francuskiego

 

Liście szpinaku opłukać, wrzucić na rozgrzane masło, dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i udusić.

Kalafior obgotować krótko w osolonej wodzie, a następnie odcedzić.

Różyczki kalafiora pociąć na mniejsze kawałki i obsmażyć na klarowanym maśle.

Fetę pociąć na kawałki.

Na cieście francuskim ułożyć liście szpinaku, kalafior i  fetę. Posypać utartym serem.

Tartę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 220º C i piec przez 15 min.

 

IMG_1385

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 23 października 2017 09:21

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl