figowe smaki

Wpis

piątek, 13 października 2017

Zapiekana z ziemniaków i pora

IMG_1296

 

 

3-4 ugotowane ziemniaki

biała część pora

3 łyżki utartego sera (grana padano)

200 ml śmietanki 30%

sól, pieprz

gałka muszkatołowa

1 łyżeczka tymianku

masło

 

Ziemniaki i por pokroić w krążki.

Por zeszklić na maśle. Doprawić solą i pieprzem.

Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wyłożyć warstwę ziemniaków,  posypać je serem, solą, pieprzem i tymiankiem.

Na ziemniakach ułożyć warstwę pora. Również posypać ją solą pieprzem, tymiankiem oraz serem.

Ziemniaki i por zalać śmietaną doprawioną solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.   200° C ok. pół godziny.

 

 

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 13 października 2017 09:16

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl