figowe smaki

Wpis

wtorek, 07 listopada 2017

Budyń jaglany z jabłkiem

IMG_4051

 

0,5 szklanki kaszy jaglanej

1 szklanka wody

150 ml mleka kokosowego

1 duże kwaśne jabłko

szczypta soli

liofilizowane maliny

 

Jabłko obrać, pokroić, rozgotować z dodatkiem niewielkiej ilości wody.

Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą.

W garnuszku  zagotować wodę, wsypać do niej kaszę, dodać sól i gotować aż kasza będzie miękka.

Do kaszy dolać mleko kokosowe i  zagotować.

Jabłko dodać do kaszy i rozdrobnić dokładnie blenderem.

Budyń ozdobić malinami i polać syropem z agawy lub miodem.

 

Zapisz

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 07 listopada 2017 12:20

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl