figowe smaki

Wpis

piątek, 17 listopada 2017

Fasola Jaś z cukinią

IMG_1339

 

1 młoda cukinia

1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

biała część pora

1 ząbek czosnku

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

tymianek

olej

ser grana padano

 

Cukinię przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki.

Por pokroić w krążki.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim por i cukinię.

Dodać fasolę, podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, tymianek, zmiażdżony czosnek i przecier pomidorowy.

Chwilę gotować, aż odparuje nadmiar wody.

Gotową potrawę  wyłożyć na talerz i posypać  płatkami grana padano.

 

 

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 17 listopada 2017 09:11

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl