figowe smaki

Wpis

niedziela, 12 listopada 2017

Paluchy z ciasta francuskiego z fetą i rozmarynem

 

 

2  arkusze ciasta francuskiego

150 g sera feta

jajko do posmarowania paluchów

rozmaryn

gruba sól morska

 

Na cieście  rozłożyć pokruszoną fetę, posypać rozmarynem.

Ciasto zwinąć w rulon, przekroić go na krótsze kawałki.

Gotowe paluchy  ponacinać, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać rozmarynem i  solą.

Paluchy wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200º C  i piec przez 15 min.

Zapisz

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 12 listopada 2017 09:20

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl