figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 20 listopada 2017

Sałatka z dyni i gruszki z orzechami

IMG_14381

 

 

kawałek dyni (Muscat de Provence)

1 gruszka (Konferencja)

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

1 łyżeczka miodu

sok z połowy cytryny

gałka muszkatołowa

 

Dynię obrać, usunąć pestki, opłukać i pokroić w paseczki.

Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, opłukać i pokroić.

Dynię wymieszać z gruszką, skropić sokiem z cytryny, dodać miód i szczyptę gałki muszkatołowej.

Sałatkę odstawić na pół godziny, a następnie wymieszać ją z orzechami.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 20 listopada 2017 18:59

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl