figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 22 stycznia 2018

Sałatka z mung dal i zielonych szparagów

IMG_4058

 

250 g zielonych szparagów (mrożonych)

0,5 szklanki mung dal

1 łyżka masła klarowanego

0,5 łyżeczki kurkumy

sól

 

Mung dal  opłukać pod bieżącą wodą, a następnie zalać  wodą i pozostawić na 12 godzin.

Namoczony  mung dal ugotować do miękkości.

Przed końcem gotowania dodać masło, kurkumę i sól do smaku.

Szparagi ugotować w osolonej wodzie, a następnie , zblanszować w zimnej wodzie i  pokroić na kawałki.

Fasolkę wymieszać ze szparagami, dosolić do smaku.

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 22 stycznia 2018 13:05

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl