figowe smaki

Wpis

środa, 14 lutego 2018

Fasola z porem i suszonymi pomidorami

IMG_1550

 

200 g fasoli Jaś

1 por

kilka płatów suszonych pomidorów

sól, pieprz, chili

ziele angielskie i liść laurowy

0,5 łyżeczki tymianku

1 łyżka oleju

 

Fasolę opłukać i namoczyć.

Następnego dnia fasolę ugotować w wodzie. Gdy fasola zmięknie dodać do niej sól , ziele angielskie i liść laurowy.

Por  i suszone pomidory pokroić.

W garnuszku rozgrzać olej i zeszklić na nim por.

Do pora dodać fasolę  z wodą, w której się gotowała i pomidory.

Doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać tymianek i chili i zagotować.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 14 lutego 2018 10:18

Komentarze

Dodaj komentarz

  • foodsi napisał(a) komentarz datowany na 2018/02/14 14:42:38:

    Mmmm.zjadłabym!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl