figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 12 lutego 2018

Flaczki z boczniaków

IMG_1559

 

.

300 g boczniaków

1 marchew

1 pietruszka

kawałek selera

por

0,75 l wywaru warzywnego

2 łyżki oleju

sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, chili, imbir, słodka papryka, gałka muszkatołowa, zielona pietruszka, krokosz barwierski

..

Boczniaki opłukać, osuszyć i pokroić w paski.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Marchew, pietruszkę i seler obrać, utrzeć na tarce o grubych oczkach.

Por pokroić w krążki.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim warzywa, a następnie dodać boczniaki.

Do warzyw dolać wywar warzywny, przyprawy  i wszystko razem gotować ok. 20 min.

Flaczki na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki i krokoszem.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 12 lutego 2018 10:18

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl