figowe smaki

Wpis

sobota, 17 lutego 2018

Pęczak ze szpinakiem

IMG_1579

1 szklanka pęczaku ugotowanego z dodatkiem kurkumy

100 g szpinaku baby

0,5 szklanki mleka kokosowego

1 cebula

1 ząbek czosnku

sól, pieprz, chili

0,5 łyżeczki ziaren kuminu

1 łyżka soku z cytryny

olej

Cebulę i czosnek posiekać.

Na patelni rozgrzać olej, dodać do niego kumin, cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli dodać szpinak i smażyć go mieszając.

Do szpinaku dodać mleko kokosowe i pęczak. Doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i sokiem z cytryny.

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
sobota, 17 lutego 2018 09:38

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl