figowe smaki

Wpis

piątek, 09 lutego 2018

Urud dal z bakłażanem

IMG_1531

 

 



 

1 mały bakłażan

0,5 szklanki urud dal

1 cebula

1 ząbek czosnku

sol, pieprz, chili

0,5 łyżeczki  kuminu

1 łyżeczka kurkumy

posiekana natka pietruszki

2 łyżki oleju

2 szklanki wody

 

Urud dal opłukać i moczyć w wodzie  przez godzinę.

Bakłażan pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.

Cebulę pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i  czosnek, dodać kumin. Chwilę razem podsmażać, po czym dodać urud dal  i bakłażan.

Następnie dodać wodę, mleko kokosowe, kurkumę i gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż  fasolka zmięknie. 

Dodać do smaku sól, pieprz, posypać natką pietruszki

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 09 lutego 2018 10:45

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl