figowe smaki

Wpis

wtorek, 13 marca 2018

Krem z dyni i gruszki

IMG_1656

 

250 ml musu z dyni

2 gruszki

1 ziemniak

biała cześć pora

2 ząbki czosnku

200 ml wody

50 ml mleka kokosowego

sól, pieprz, czarna papryka, kumin, chili

olej

 

Gruszki przekroić w poprzek, wyciąć kilka plasterków i wysuszyć je w piekarniku na chipsy.

Ziemniak i  resztę gruszki obrać, pokroić.

W garnku rozgrzać olej zeszklić na nim pokrojony por i posiekany czosnek, następnie dodać ziemniak i chwilę razem podsmażać.

Do warzyw dolać wodę, dodać gruszki, sól, pieprz i zagotować.

Kiedy warzywa i gruszki będą miękkie zmiksować je, dodać mus z dyni, mleko kokosowe.

Zupe doprawić do smaku przyprawami.

Zupę na talerzu ozdobić chipsami z gruszki i posypać czarną papryką.

 

 

 

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 13 marca 2018 10:55

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl