figowe smaki

Wpis

czwartek, 19 kwietnia 2018

Boczniaki z tandoori

IMG_1723_2

 

200 g boczniaków

100 g baby szpinaku

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 łyżka  mąki z ciecierzycy

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka tandoori masala

olej

 

 

Cebulę pokroić w piórka.

 

Boczniaki opłukać, pokroić na mniejsze kawałki.

 

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, a następnie przełożyć ją do garnuszka.

 

Na pozostałym oleju przesmażyć grzyby, a potem dodać je do cebuli.

 

Grzyby podlać wodą, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz, tymianek i tandoori.

 

Grzyby gotować aż zmiękną.

 

Na koniec do grzybów dodać szpinak i przecier pomidorowy.

 

Sos zagęścić mąką z ciecierzycy rozrobioną w niewielkiej ilości wody.



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 19 kwietnia 2018 10:26

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl