figowe smaki

Wpis

sobota, 07 kwietnia 2018

Łosoś z musztardą i miodem

IMG_1694

 

200 g filetu z łososia

1 łyżka miodu

2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy

1 łyżka oleju

sok z cytryny

sól

pieprz

olej do smażenia

 

 

Miód wymieszać dokładnie z olejem i musztardą.

Z łososia zdjąć skórę, opłukać go, podzielić na dwie części,  osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Rybę polać marynatą z miodu i musztardy i odstawić na pół godziny.

Na patelni rozgrzać olej,  usmażyć na nim rybę. 

Kiedy ryba będzie usmażona z jednej strony odwrócić ją, polać marynatą i smażyć pod przykryciem.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
sobota, 07 kwietnia 2018 19:33

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl