figowe smaki

Wpis

niedziela, 15 kwietnia 2018

Pęczak z porem i papryką

IMG_1703

 

1/2 szklanki pęczaku

1,5 szklanki  wody

1 łyżeczka kurkumy

sól

1 por

1 czerwona papryka

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 ząbek czosnku

olej

zatar i czarna papryka

Kaszę opłukać pod bieżącą wodą.

W garnuszku zagotować wodę, dodać kurkumę, sól  i kaszę.  Kaszę gotować  pod przykryciem  ok. pół godziny aż wchłonie wodę.

 

Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją w paski.

Por pokroić w krążki.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim czosnek, następnie dodać por i paprykę. Doprawić solą, czarną papryką i zatarem.

Warzywa smażyć aż będą miękkie. W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody.

Gotowe warzywa wymieszać z kaszą i posiekaną natką pietruszki.

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 15 kwietnia 2018 10:37

Komentarze

Dodaj komentarz

  • daga313 napisał(a) komentarz datowany na 2018/04/15 19:23:33:

    Smakowite danie! Uwielbiam tego typu potrawy!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl