figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 09 kwietnia 2018

Zupa z brokułów i papryki

IMG_1699

 

kilka różyczek brokułu

2 ziemniaki

biała cześć pora

1/4 korzenia selera

1/2 czerwonej papryki

1 ząbek czosnku

2 łyżki mascarpone

0,5 l wody

1 łyżka oleju

1 łyżeczka kurkumy

sól, pieprz

 

Ziemniaki i seler obrać, opłukać, pokroić.

Por  pokroić w krążki.

W garnuszku rozgrzać olej przesmażyć na nim ziemniaki, seler i por.

Do warzyw dolać wodę, dodać sól, pieprz i gotować aż ziemniaki będą miękkie.

Paprykę pokroić w małą kostkę,  a brokuł podzielić na mniejsze cząstki.

Zupę zmiksować na krem, dodać do niej czosnek zmiażdżony w prasce, kurkumę,  paprykę i brokuły. Zagotować.

Kiedy brokuły będą miękkie do zupy dodać mascarpone.

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 09 kwietnia 2018 16:02

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl