figowe smaki

Wpis

niedziela, 13 maja 2018

Banan smażony w cie¶cie z m±ki z ciecierzycy

 

 

1 banan

2 łyżki m±ki z ciecierzycy

ok 100 ml mleka kokosowego

olej lub masło klarowane do smażenia

cukier puder

0,5 łyżeczki cynamonu

 

M±kę wymieszać z mlekiem kokosowym i cynamonem. 

Banan pokroić uko¶nie na plasterki o grubo¶ci 5 mm.

Kawałki banana zanurzyć  w cie¶cie i od razu włożyć do rozgrzanego oleju.

Smażyć z obu stron  na złoty kolor.
Usmażone banany ods±czyć na ręczniku papierowym.
Następnie posypać cukrem pudrem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 13 maja 2018 14:24

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl