figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 14 maja 2018

Boczniaki z ciecierzycą i porami

IMG_1753

 

 

150 g boczniaków

0,5 szklanki gotowanej ciecierzycy

biała częśc pora

1 ząbek czosnku

1 cebula

1 łyżka oleju

150 ml  mleka kokosowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki tandori

 

Boczniaki opłukać i  usunąć z nich twarde ogonki.

Większe grzyby podzielić na mniejsze kawałki.

Cebulę pokroić w piórka, a por w krążki.

Olej rozgrzać w garnuszku, zeszklić na nim  por i cebulę, dodać grzyby i smażyć 10 minut.

Do grzybów dodać ciecierzycę,  mleko kokosowe, zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i tandori.

Wszystko razem dusić ok. 10 mnut.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 14 maja 2018 11:01

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl