figowe smaki

Wpis

niedziela, 27 maja 2018

Ciecierzyca z selerem

IMG_1772

 

 

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy

0,5 selera korzennego

3 łyżki pasty z suszonych pomidorów i  oliwek

1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki

1 ząbek czosnku

sól, pieprz


Seler obrać, pokroić w plastry i ugotować na parze.

Po ostudzeniu seler pokroić w kostkę.

Seler wymieszać z ciecierzycą, pastą z suszonych pomidorów i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.

Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 27 maja 2018 17:16

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl