figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 25 czerwca 2018

Krem z bakłażana i pomidorów

IMG_1824

 

1 mały bakłażan

250 ml przecieru z pomidorów

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżeczka wędzonej papryki

szczypta chili

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

olej

 

Bakłażan pokroić na plastry, posolić , popieprzyć i obsmażyć  z obu stron na rozgrzanym oleju.

Do bakłażana dodać niewielką ilość wody i zagotować.

Kiedy bakłażan będzie miękki, dodać przecier pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, chili i paprykę. Ponownie zagotować.

Wszystko  dokładnie rozdrobnić blenderem na gęsty krem. 

 

 

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 25 czerwca 2018 11:32

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Ida napisał(a) z *.centertel.pl komentarz datowany na 2018/06/25 12:18:31:

    Wygląda cudnie, chyba wiem, jaka będzie moja następna zupa ^^. Jak wracaliśmy z weekendowego wypadu w góry, wstąpiliśmy do takiej restauracji przy drodze i naprawdę mieli tam dobry krem z pomidorów - czuję się zainspirowana! :)

  • jeszczepolskaniezginela12 napisał(a) komentarz datowany na 2018/06/28 19:43:47:

    kapitalne, dziś zrobiłem i się nie zawiodłem! niebo w gębie! :) dzięki!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl