figowe smaki

Wpis

piątek, 13 lipca 2018

Ciecierzyca z papryką i porem

IMG_1883

 

2 szklanki ugotowanej ciecierzycy

czerwona papryka

por

1 ząbek czosnku

1 łyżka oleju

2 łyżki mąki z ciecierzycy

sól, pieprz

1 łyżeczka tymianku

150 ml śmietany 30% lub mleka kokosowego

 

Por pokroić w krążki.

Z papryki usunąć nasiona i pokroić ją w paski.

Na rozgrzanym oleju zeszklić por, dodać paprykę i chwilę smażyć razem.

Dodać ciecierzycę, sól, pieprz, zmiażdżony ząbek czosnku i tymianek.

Podlać niewielką ilością wody i gotować do momentu aż papryka będzie miękka.

Następnie dodać mąkę z ciecierzycy, ponownie zagotować i na koniec dodać śmietanę.

Podawać z ryżem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 13 lipca 2018 08:51

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl