figowe smaki

Wpis

środa, 18 lipca 2018

Eintopf z kurek i dorsza

IMG_1905

 

200 g polędwicy z dorsza

200 g kurek

1 cebula

1 ząbek czosnku

150 ml śmietany 30%

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

1 łyżeczka tymianku

1 łyżka oleju

posiekana pietruszka

 

Kurki oczyścić i  opłukać.

Cebule pokroić w kostkę, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju.

Dodać kurki i chwile razem smażyć.

Do grzybów dodać śmietanę,sól, pieprz, zmiażdżony ząbek czosnku i tymianek, przecier pomidorowy oraz kawałki dorsza.

Dusić razem aż grzyby i rybą będą miękkie. W razie potrzeby dodać wodę.

Gotową potrawę posypać posiekaną pietruszką.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 18 lipca 2018 09:24

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl