figowe smaki

Wpis

czwartek, 12 lipca 2018

Zupa selerowa z błękitnym serem pleśniowym

IMG_1874

 

 

0,5 korzenia selera

2 ziemniaki

100 ml śmietany 30%

100 g błękitnego sera pleśniowego

sól, pieprz

500 ml wody lub bulionu warzywnego

płatki migdałowe

 

Seler i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na kawałki.

Wodę zagotować, wrzucić do niej warzywa, dodać sól i pieprz. Gotować aż warzywa będą miękkie.

Gorącą zupę zblendować dokładnie, dodać śmietanę i pokruszony ser. Ser powinien rozpuścić się w zupie.

Gotową zupę na talerzu posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 12 lipca 2018 08:51

Komentarze

Dodaj komentarz

  • anuszka68 napisał(a) komentarz datowany na 2018/07/15 20:30:20:

    Muszę go koniecznie spróbować!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl