figowe smaki

Wpis

piątek, 17 sierpnia 2018

Amarantus z mlekiem kokosowym i bananem

IMG_1937

 

0,5 szklanki amarantusa

1 szklanka wody

1  szklanka mleka kokosowego

1 dojrzały banan

morele, borówki 

 

Amarantus w garnuszku zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować ok. 20 min na małym ogniu aż  wchłonie wodę. 

Garnek z amarantusem schować "pod kołderkę".

Banan rozdusić widelcem na papkę.

Mleko kokosowe wymieszać z amarantusem i bananem. Na wierzchu położyć owoce.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 17 sierpnia 2018 11:37

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl