figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 20 sierpnia 2018

Budyń z ryżu i mleka kokosowego

IMG_19531

 

 

2 szklanki ugotowanego ryżu

1 szklanka  mleka kokosowego

2-3 łyżki cukru pudru

aromat waniliowy

1 brzoskwinia

2 łyżki miodu

 

Brzoskwinię pokroić.

W garnuszku rozgrzać miód, dodać plastry brzoskwini i smażyć je aż zrobią się szkliste.  W trakcie smażenia można dodać niewielką ilość wody.

Ryż zblendować dokładnie na gładką masę z mlekiem kokosowym, cukrem i aromatem waniliowym.

 Budyń po wyłożeniu do pucharków przybrać brzoskwiniami.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 20 sierpnia 2018 12:16

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl