figowe smaki

Wpis

środa, 08 sierpnia 2018

Dorsz marynowany w maślance

 

250 g polędwicy z dorsza

100 ml maślanki

0,5 łyżeczki kurkumy

0,5 łyżeczki mielonego kuminu

szczypta chili

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

olej so smażenia

 

Rybę opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, osuszyć, posypać solą i pieprzem.

Maślankę wymieszać z kurkumą, kuminem, zmiażdżonym ząbkiem czosnku i chili.

Rybę polać maślanką i odstawić na godzinę.

Po wyjęciu z zalewy rybę obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 08 sierpnia 2018 08:49

Komentarze

Dodaj komentarz

  • kpdwiejak napisał(a) komentarz datowany na 2018/08/08 11:15:48:

    dobra rybka!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl