figowe smaki

Wpis

niedziela, 19 sierpnia 2018

Papryka faszerowana ryżem, czarną soczewicą i fetą

IMG_1938

 

 

 5 podłużnych żółtych papryk

0,5 szklanki ugotowanej czarnej soczewicy

ok. 1 szklanki ugotowanego ryżu

ok. 100 g sera feta

1 mała cebula

1 małe jajko

1 łyżka bułki tartej

250 ml  przecieru pomidorowego

olej

sól, pieprz

Cebulę pokroić, przesmażyć na oleju.

Papryki przeciąć wzdłuż, usunąć nasiona.

Ryż i soczewicę wymieszać  dokładnie z jajkiem, bułką tartą i cebulą. Doprawić solą i pieprzem.

Do masy dodać pokruszoną fetę.

Masą napełnić połówki papryki, ułożyć je w garnku, podlać niewielką ilością osolonej wody i  dusić pod przykryciem.

Kiedy papryka zmięknie dolać przecier pomidorowy i chwilę jeszcze gotować.

 

IMG_1941

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 19 sierpnia 2018 12:36

Komentarze

Dodaj komentarz

  • mopswkuchni napisał(a) komentarz datowany na 2018/08/20 23:28:47:

    Wygląda pysznie. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl