figowe smaki

Wpis

wtorek, 04 września 2018

Ciecierzyca z papryką

IMG_1985

 

 

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy

1 cebula

1 czerwona papryka

1 ząbek czosnku

2 łyżki oleju

1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki

0,5 łyżeczki czarnej papryki

szczypta chili

0,5 łyżeczki majeranku

 

Z papryki usunąć pestki i pokroić ją w paski.

Cebulę pokroić w piórka.

Olej rozgrzać, zeszklić na nim cebulę, dodać paprykę i chwilę razem smażyć mieszając.

Do papryki dodać ciecierzycę, zmiażdżony ząbek czosnku i przyprawy, podlać niewielką ilością wody i  gotować aż papryka będzie miękka.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 04 września 2018 20:08

Komentarze

Dodaj komentarz

  • kasia.koczwara napisał(a) komentarz datowany na 2018/09/05 19:35:29:

    Super!
    Kochamy ciecierzycę zawsze, wszędzie i w każdej postaci!
    xxx

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl