figowe smaki

Wpis

wtorek, 11 września 2018

Puszysty omlet z oscypkiem i szczypiorkiem

IMG_1991

 

2 jajka

1 łyżka mąki pszennej

4 łyżki utartego  oscypka

1 łyżka posiekanego szczypiorku

1 łyżka masła klarowanego

sól, pieprz

 

Żółtka oddzielić od białek.

Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywną pianę.

Żółtka  i mąkę delikatnie wymieszać z pianą z białek, dodać pieprz,  3 łyżki oscypka i szczypiorek.

Masło rozgrzać na patelni, wylać na nie masę i smażyć ok. 4 minut.

Kiedy spód omletu będzie przyrumieniony delikatnie odwrócić go na drugą stronę i smażyć ok. 2 minut.

Gotowy omlet zsunąć na talerz i posypać resztą oscypka i szczypiorkiem.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 11 września 2018 10:38

Komentarze

Dodaj komentarz

  • kpdwiejak napisał(a) komentarz datowany na 2018/09/11 11:11:55:

    wygląda to CU-DOW-NIE, a smakuje jeszcze lepiej!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl