figowe smaki

Wpis

czwartek, 11 października 2018

Bakłażan z moghrabieh

IMG_2064

 

1 bakłażan

1 cebula

1 ząbek czosnku

2 łyżki oleju

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka czerwonej papryki

sól, pieprz

natka pietruszki

6 łyżek mograbieh

 

Mograbieh gotować przez około  20 minut w osolonej wodzie, a następnie odcedzić na sitku. Mograbieh powinien być al dente.

Bakłażan pokroić w kostkę.

Cebulę pokroić i zeszklić na  rozgrzanym oleju. Dodać bakłażan i smażyć mieszając aż zmięknie.

 Do bakłażana dodać zmiażdżony ząbek czosnku, przecier pomidorowy, sól, pieprz i  paprykę.

Podlać niewielką ilością wody i gotować ok. 15 minut.

Na koniec do bakłażana dodać ugotowany mograbieh.

Danie posypać posiekaną natką pietruszki.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 11 października 2018 16:45

Komentarze

Dodaj komentarz

  • kpdwiejak napisał(a) komentarz datowany na 2018/10/15 10:46:13:

    wygląda całkiem znośnie, trzeba będzie spróbować!:)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl