figowe smaki

Wpis

czwartek, 25 października 2018

Pierogi z nadzieniem z ziemniaków, szpinaku i fety

IMG_2067

 

 

Farsz na pierogi:

 100 g młodego szpinaku

ok. 100 g fety

2-3 ziemniaki

0,5 cebuli

sól, pieprz

olej


masło klarowane

2 ząbki czosnku


Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i podusić.

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać listki szpinaku i smażyć aż zmiękną.

Do ziemniaków dodać pokruszoną fetę,  szpinak, doprawić solą i pieprzem.

Masą nadziewać pierogi i gotować je w osolonej wodzie.


Czosnek pokroić w plasterki i zrumienić na rozgrzanym maśle.

Ugotowane pierogi polać masłem z czosnkiem.

 

 



 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 25 października 2018 14:12

Komentarze

Dodaj komentarz

  • kpdwiejak napisał(a) komentarz datowany na 2018/10/25 17:35:07:

    jako wielki fan pierogów, nie omieszkam sobie ich przyrządzić już dziś!:)

  • kobiecastronamocy napisał(a) komentarz datowany na 2018/10/25 19:54:39:

    Wygląda smacznie! :)

  • Gość Zachwycona napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2018/11/06 17:52:53:

    Wspaniały pomysł i wykonanie! Zapraszam również na mojego bloga ticici.com

  • foodsi napisał(a) komentarz datowany na 2018/11/06 21:23:07:

    Farszu z ziemniakami i szpinakiem nigdy nie robiłam. Uwielbiam pierogi w takim wydaniu!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl