figowe smaki

Wpis

sobota, 20 października 2018

Sałatka z kaszy gryczanej, pieczarek i papryki

IMG_2013

 

1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej

200 g małych pieczarek

0,5 czerwonej papryki

0,5 cebuli

sol, pieprz

posiekana natka pietruszki

olej

 

Pieczarki opłukać, pokroić na ćwiartki.

Cebulę pokroić w kostkę.

Paprykę pokroić w paseczki.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Dodać pieczarki i paprykę. Smażyć razem aż papryka zmięknie.

Dodać  ugotowaną kaszę, sól, pieprz i  posiekaną natkę pietruszki.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
sobota, 20 października 2018 09:47

Komentarze

Dodaj komentarz

  • kpdwiejak napisał(a) komentarz datowany na 2018/10/26 11:24:53:

    fajne, chrupkie, smaczne, zdrowe:)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl