figowe smaki

Wpis

piątek, 12 października 2018

Zupa dyniowa z powidłami śliwkowymi

IMG_2047_2

 

250 ml musu z dyni

2  łyżki powideł ze śliwek (bez cukru)

1 ziemniak

biała cześć pora

2 ząbki czosnku

200 ml wody

50 ml mleka kokosowego

sól, pieprz,  chili

olej

 

 

Ziemniak i  por pokroić.

W garnku rozgrzać olej zeszklić na nim por i posiekany czosnek, następnie dodać ziemniak i chwilę razem podsmażać.

Do warzyw dolać wodę, dodać sól, pieprz i zagotować.

Do ugotowanych warzyw  dodać mus z dyni,  powidła i mleko kokosowe, zmiksować.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 12 października 2018 13:55

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl