figowe smaki

Wpis

niedziela, 09 grudnia 2018

Pieczona brukselka z migdałami

IMG_4479

 

300 g małej brukselki

sol, pieprz

1 łyżka oliwy

2 łyżki płatków migdałowych

 

Z brukselki zdjąć brzydkie liście zewnętrzne.

Brukselkę opłukać, osuszyć, wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.

Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni.

Brukselkę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 C i piec ok 20 min. 

W trakcie pieczenia brukselkę  przemieszać, tak aby zrumieniła się ze wszystkich stron.

Pod koniec pieczenia brukselkę posypać płatkami migdałowymi.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 09 grudnia 2018 14:36

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl