figowe smaki

Wpisy

  • czwartek, 01 czerwca 2017
    • Gołąbki z łososiem

      IMG_1040

       

       

      150 g łososia

      4-6 liści kapusty włoskiej

      1  szalotka

      2 łyżki posiekanego zielonego koperku

      sól, pieprz

      sok z cytryny

      2 łyżki przecieru pomidorowego

      olej

       

       

      Rybę opłukać, osuszyć,  podzielić na tyle kawałków ile będzie gołąbków.

      Kawałki ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i posypać koperkiem.

      Liście kapusty sparzyć we wrzącej osolonej wodzie. Ostudzić, a następnie  usunąć z nich zgrubienia.

      W każdy  liść zawinąć jak najściślej  kawałek ryby. Aby podczas duszenia gołąbki  nie rozpadły się najlepiej związać je bawełnianą nitką.

      Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić ją na rozgrzanym oleju, dodać gołąbki i obsmażyć je krótko z obu stron.

      Gołąbki podlać niewielką ilością osolonej wody lub bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż kapusta będzie miękka.

      Pod koniec dodać przecier pomidorowy.

      Pod koniec do sosu dodać przecier pomidorowy

       

       

      

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      czwartek, 01 czerwca 2017 08:39

Kalendarz

Czerwiec 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Amigdalina dowiedz się więcej!

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl