figowe smaki

Wpisy

  • czwartek, 11 października 2018
    • Bakłażan z moghrabieh

      IMG_2064

       

      1 bakłażan

      1 cebula

      1 ząbek czosnku

      2 łyżki oleju

      1 łyżka przecieru pomidorowego

      1 łyżeczka czerwonej papryki

      sól, pieprz

      natka pietruszki

      6 łyżek mograbieh

       

      Mograbieh gotować przez około  20 minut w osolonej wodzie, a następnie odcedzić na sitku. Mograbieh powinien być al dente.

      Bakłażan pokroić w kostkę.

      Cebulę pokroić i zeszklić na  rozgrzanym oleju. Dodać bakłażan i smażyć mieszając aż zmięknie.

       Do bakłażana dodać zmiażdżony ząbek czosnku, przecier pomidorowy, sól, pieprz i  paprykę.

      Podlać niewielką ilością wody i gotować ok. 15 minut.

      Na koniec do bakłażana dodać ugotowany mograbieh.

      Danie posypać posiekaną natką pietruszki.

       

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      czwartek, 11 października 2018 16:45

Kalendarz

Październik 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl