figowe smaki

Wpisy

  • poniedziałek, 12 lutego 2018
    • Flaczki z boczniaków

      IMG_1559

       

      .

      300 g boczniaków

      1 marchew

      1 pietruszka

      kawałek selera

      por

      0,75 l wywaru warzywnego

      2 łyżki oleju

      sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, chili, imbir, słodka papryka, gałka muszkatołowa, zielona pietruszka, krokosz barwierski

      ..

      Boczniaki opłukać, osuszyć i pokroić w paski.

      Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

      Marchew, pietruszkę i seler obrać, utrzeć na tarce o grubych oczkach.

      Por pokroić w krążki.

      W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim warzywa, a następnie dodać boczniaki.

      Do warzyw dolać wywar warzywny, przyprawy  i wszystko razem gotować ok. 20 min.

      Flaczki na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki i krokoszem.

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 12 lutego 2018 10:18

Kalendarz

Luty 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl