figowe smaki

Wpisy

  • wtorek, 14 listopada 2017
    • Wegański krupnik

      IMG_4037

       

       

      1 marchew

      1 pietruszka

      kawalek selera

      biała część pora

      1 szalotka

      3 ziemniaki

      sól, pieprz

      ziele angielskie, liść laurowy

      1 łyżka pokruszonych drobno suszonych grzybów

      posiekana natka pietruszki

      1 szklanka ugotowanego pęczaku

      1 łyżka oleju

      0,5 l wody

       


      Warzywa obrać, opłukać.

      Pietruszkę, seler i marchew utrzeć na tarce na grubych oczkach.

      Ziemniaki obrać, opłukać i  pokroić w kostkę.

      Por pokroic w krążki.

      Szalotkę pokroić i zrumienić na oleju.

      Utarte i pokrojone warzywa zagotować w osolonej wodzie.

      Dodać kaszę, grzyby, liść laurowy i ziele angielskie.

      Kiedy warzywa zmiękną, do zupy dodać przesmażoną szalotkę.

      Do  gotowego krupniku,  na talerzu dodać posiekaną natkę pietruszki.

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      wtorek, 14 listopada 2017 11:17

Kalendarz

Listopad 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl