figowe smaki

Wpisy

  • piątek, 14 lipca 2017
    • Kotlety z bakłażana

      IMG_1161

       

      1 mały bakłażan

      100 g sera feta

      1 ząbek czosnku

      0,5 cebuli

      0,5 suchej bułki

      1 jajko

      1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

      bułka tarta

      olej

      sól, pieprz

       

      Bakłażan pokroić w kostkę i przesmażyć go na oleju.

      Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju.

      Do bakłażana dodać cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz  i posiekaną natkę pietruszki.

      Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy rozmięknie dobrze ją odcisnąć.

      Bułkę i jajko dodać do bakłażana, dobrze wymieszać.

      Do masy dodać pokrojoną fetę.

      Z masy uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i piec  z obu stron na rozgrzanym oleju.

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      piątek, 14 lipca 2017 08:19

Kalendarz

Lipiec 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl