figowe smaki

Wpisy

  • wtorek, 15 maja 2018
    • Jaglanka z karmelizowaną marchwią

      IMG_1755

       

      1 marchew

      1 łyzka miodu

      1 łyżeczka masła klarowanego

      szczypta kardamonu

      0,5 łyżeczki cynamonu

      1 łyżka soku z cytryny

      płatki migdałów

       

      1/2 szklanki kaszy jaglanej

      150 ml mleka kokosowego

      150  ml wody

      szczypta soli


       

      Marchew utrzeć na tarce o grubych oczkach.

      Na patelni rozgrzać masło i miód, dodać marchew, cynamon i kardamon.

      Marchew smażyć w miodzie aż będzie miękka i na koniec dodać sok z cytryny.

       

      Kaszę jaglaną opłukać  na sitku pod zimną bieżącą wodą.

      W garnku doprowadzić do wrzenia wodę, dosypać do niej kaszę, dodać szczyptę soli.

      Kaszę gotować na małym ogniu aż wchłonie wodę.

      Do kaszy dolać mleko kokosowe i zagotować je  ponownie.Do gotowej jaglanki dodać skarmelizowaną marchew i płatki migdałowe.

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      wtorek, 15 maja 2018 09:14

Kalendarz

Maj 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl