figowe smaki

Wpisy

  • piątek, 17 listopada 2017
    • Fasola Jaś z cukinią

      IMG_1339

       

      1 młoda cukinia

      1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

      biała część pora

      1 ząbek czosnku

      1 łyżka przecieru pomidorowego

      sól, pieprz

      tymianek

      olej

      ser grana padano

       

      Cukinię przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki.

      Por pokroić w krążki.

      W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim por i cukinię.

      Dodać fasolę, podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, tymianek, zmiażdżony czosnek i przecier pomidorowy.

      Chwilę gotować, aż odparuje nadmiar wody.

      Gotową potrawę  wyłożyć na talerz i posypać  płatkami grana padano.

       

       

      Zapisz

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      piątek, 17 listopada 2017 09:11

Kalendarz

Listopad 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl