figowe smaki

Wpisy

  • poniedziałek, 17 lipca 2017
    • Halibut zapiekany z kurkami i porem

      IMG_1169

       1 filet z halibuta

      100 g kurek

      0,5 cebuli

      kawałek pora

      sól, pieprz

      sok z cytryny

      1 łyżka masła klarowanego

      100 ml śmietany 30%

      1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

       

      Filet opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

      Kurki oczyścić, opłukać.

      Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać kurki i smażyć je przez 10 min. Na koniec kurki doprawić do smaku solą i pieprzem.

      Por pokroić w krążki.

      Do śmietany dodać por,  sól i pieprz do smaku .

      W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, na niej położyć kurki, wlać śmietankę wymieszaną z porem.

      Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do temp 180° C i zapiekać ok. 30 min.

      Po wyjęciu z piekarnika rybę posypać posiekaną natką pietruszki.

       

       

       

      IMG_1172

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 17 lipca 2017 08:46

Kalendarz

Lipiec 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl