figowe smaki

Wpisy

  • sobota, 17 lutego 2018
    • Pęczak ze szpinakiem

      IMG_1579

      1 szklanka pęczaku ugotowanego z dodatkiem kurkumy

      100 g szpinaku baby

      0,5 szklanki mleka kokosowego

      1 cebula

      1 ząbek czosnku

      sól, pieprz, chili

      0,5 łyżeczki ziaren kuminu

      1 łyżka soku z cytryny

      olej

      Cebulę i czosnek posiekać.

      Na patelni rozgrzać olej, dodać do niego kumin, cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli dodać szpinak i smażyć go mieszając.

      Do szpinaku dodać mleko kokosowe i pęczak. Doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i sokiem z cytryny.

       

       

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      sobota, 17 lutego 2018 09:38

Kalendarz

Luty 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl