figowe smaki

Wpisy

  • niedziela, 18 lutego 2018
    • Łosoś z cebulą

      IMG_1591

      .

      .

      filet z łososia

      2 czerwone cebule

      0,5 szklanki cebulek perłowych w occie

      100 ml czerwonego wina

      1 łyżka oleju

      1 łyżeczka przecieru pomidorowego

      1 łyżeczka miodu

      0,5 łyżeczki tymianku

      sól, pieprz

       .

      .

      Czerwoną cebulę pokroić w piórka.

      Na patelni rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę,  podlać niewielką ilością wody i smażyć, aż cebula będzie miękka.

      Do cebuli dodać miód, wino, cebulki perłowe i przecier pomidorowy. Chwilę wszystko razem gotować, dodać do smaku sól, pieprz i tymianek.

       .

      Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie  usmażyć na oleju.

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      niedziela, 18 lutego 2018 19:06

Kalendarz

Luty 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl