figowe smaki

Wpisy

  • poniedziałek, 03 lipca 2017
    • Pierogi nadziewane brokułami i łososiem

      IMG_1131

       

      Farsz:

      100 g łososia

      kilka różyczek brokułu

      1 łyżka startego sera grana padano

      sól, pieprz

      2 ząbki czosnku

      gałka muszkatołowa

      1 łyżeczka posiekanej pietruszki

      1 łyżka masła klarowanego

      Ciasto na pierogi:

      pszenna mąka

      sól

      gorąca woda

      Z mąki, wody i soli, zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.

       

      Łososia i brokuły ugotować na parze.

      Rybę i brokuły rozdrobnić, dodać ser i zmiażdżony ząbek czosnku.

      Farsz doprawić solą, pieprzem i odrobiną  utartej gałki muszkatołowej.

      Ząbek czosnku pokroić w cienkie plasterki, zrumienić je na klarowanym maśle, a następnie dodać posiekaną natkę pietruszki.

      Farszem nadziewać pierożki, a następnie ugotować je w osolonej wodzie.

      Gotowe pierożki polać masłem z czosnkiem i pietruszką.

       

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 03 lipca 2017 08:13

Kalendarz

Lipiec 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl