figowe smaki

Wpisy

  • piątek, 03 listopada 2017
    • Pierogi z fasolą i kurkami

      IMG_1419

       

       

      100 g kurek

      1 szalotka

      1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

      sól, pieprz

      tymianek

      masło klarowane

       

      Kurki opłukać.

      Cebulę pokroić, zeszklić na rozgrzanym maśle.

      Dodać kurki i dusić je ok. 10 min.

      Pod  koniec dodać sól, pieprz i listki tymianku.

      Kurki pokroić dość drobno.

      Fasolę rozdrobnić blenderem na gładką masę.

      Do masy z fasoli dodać  pokrojone kurki.

      Masę doprawić do smaku solą i  pieprzem.

       

      Z mąki pszennej, gorącej wody i soli zarobić ciasto na pierogi. Odstawić je aby odpoczęło.

      Ciasto wałkować partiami, wykrawać z niego krążki, nadziewać je masą  i dokładnie zalepiać.

      Pierogi ugotować w osolonej wodzie.

      Gotowe, na talerzu polać masłem klarowanym przesmażonym z listkami tymianku.

       

      Zapisz

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      piątek, 03 listopada 2017 12:28

Kalendarz

Listopad 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl