figowe smaki

Wpisy

  • niedziela, 04 czerwca 2017
    • Zielone szparagi z porem i ryżem

      IMG_1086

       

      0,5 szklanki ryżu (długoziarnistego)

      1,5 szklanki wody

      6-8 sztuk  zielonych szparagów

      biała część pora

      1 łyżki posiekanych listków bazylii

      2 łyżki utartego sera grana padno

      sól, pieprz

      1 łyżka masła

       

      Ryż opłukać na sitku pod bieżącą wodą.

      W garnuszku zagotować wodę, osolić ją, wrzucić ryż i gotować  go aż wchłonie wodę.

      Garnuszek z ryżem przykryć, schować "pod kocyk" aby doszedł.

       

      Szparagi obrać, opłukać, pokroić  na kawałki.

      Por pokroić w krążki.

      Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim por, dodać szparagi i smażyć je mieszając ok. 5 min.

      Kiedy szparagi będą al dente dodać do nich ryż i bazylię. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a na koniec dodać utarty ser.

       

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      niedziela, 04 czerwca 2017 10:23

Kalendarz

Czerwiec 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Amigdalina dowiedz się więcej!

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl