figowe smaki

Wpisy

  • wtorek, 07 listopada 2017
    • Budyń jaglany z jabłkiem

      IMG_4051

       

      0,5 szklanki kaszy jaglanej

      1 szklanka wody

      150 ml mleka kokosowego

      1 duże kwaśne jabłko

      szczypta soli

      liofilizowane maliny

       

      Jabłko obrać, pokroić, rozgotować z dodatkiem niewielkiej ilości wody.

      Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą.

      W garnuszku  zagotować wodę, wsypać do niej kaszę, dodać sól i gotować aż kasza będzie miękka.

      Do kaszy dolać mleko kokosowe i  zagotować.

      Jabłko dodać do kaszy i rozdrobnić dokładnie blenderem.

      Budyń ozdobić malinami i polać syropem z agawy lub miodem.

       

      Zapisz

      Zapisz

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      figmara
      Czas publikacji:
      wtorek, 07 listopada 2017 12:20

Kalendarz

Listopad 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl